Про деякi взаємнi зв’язки мiж факторами верхнiх та нижнiх центральних рядiв в алгебрах Лi - Курдаченко, Л.А.; Пипка, О.О.; Субботiн, I.Я. (Доповіді НАН України, 2015)
Для алгебр Лi одержано узагальнення теоретико-групової теореми Бера, яка iлюструє
зв’язки мiж факторами верхнього та нижнього центральних рядiв групи. Для алгебр Ли получено обобщение теоретико-групповой теоремы Бэра, которая иллюстрирует связи между факторами верхнего и нижнего центральных рядов группы. A generalization of the group-theoretiс Baer’s theorem regarding relations between the factors of
the upper and lower central series for Lie algebras is obtained.