Незамiннi амiнокислоти сироватки кровi у хворих на стабiльну та нестабiльну стенокардiю - Завальська, Т.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Наведено результати обстежень 68 хворих на стабiльну та нестабiльну стенокардiю.
Застосовано метод iонообмiнної рiдинно-колонкової хроматографiї. В сироватцi кровi
визначено вмiст незамiнних амiнокислот. У хворих на нестабiльну стенокардiю порiвняно з хворими на стабiльну стенокардiю виявлено достовiрне пiдвищення вмiсту таких амiнокислот: аргiнiну, валiну, гiстидину, лiзину, треонiну. Приведены результаты обследования 68 больных со стабильной и нестабильной стенокардией. Применялся метод ионообменной жидкостно-колоночной хроматографии. В плазме
крови определялось наличие незаменимых аминокислот. У больных с нестабильной стенокардией по сравнению с больными со стабильной стенокардией выявлено достоверное увеличение уровня следующих аминокислот: аргинина, валина, гистидина, лизина, треонина, таурина. The study involved patients with stable and unstable stenocardia. The ion exchange liquid-column
chromatography method was used. In unstable stenocardia patients compared with stable stenocardia
patients, a significant increase in the contents of such aminoacids is revealed: arginine, valine,
histidine, lysine, threonine, taurine.