Использование инжектора в системе САОЗ для повышения ее функциональной надежности - Королев, А.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2009)
Предложено схемное решение по повышению надежности работы системы
аварийного охлаждения активной зоны реактора (САОЗ). Выполнены расчеты,
показывающие эффективность использования водо-водяного инжектора для подогрева
воды, подающейся на реактор, и повышения ее давления. Запропоновано схемне рішення з підвищення надійності роботи системи аварійного
захолодження активнї зони реактора (САЗЗ). Виконано розрахунки, які показують ефективність використання водо-водяного інжектора для підігрівання води, що подається на
реактор, і підвищення її тиску The design decision has been proposed to improve the emergency core cooling system (ECCS)
operational reliability. The calculations have been carried out demonstrating the efficiency of using a
water-watered injector to heat water supplied to the reactor and increase its pressure.