Обґрунтування вибору стратегії зняття з експлуатації дослідницького ядерного реактора ВВР-М - Лобач, Ю.М.; Лисенко, М.В.; Макаровський, В.М. (Ядерна та радіаційна безпека, 2009)
Подано аналіз факторів, які обумовлюють вибір стратеги зняття з експлуатації
дослідницького ядерного реактора ВВР-М Інституту ядерних досліджень HAH України.
Згідно з обраною стратегією визначено послідовність етапів зняття з експлуатації,
склад робіт на цих етапах, а також необхідні умови та інфраструктура для своєчасного
і ефективного виконання запланованих заходів. Представлен анализ факторов, которые обуславливают выбор стратегии снятия с
эксплуатации исследовательского ядерного реактора ВВР-М Института ядерных
исследований НАН Украины. В соответствии с выбранной стратегией установлены
последовательность этапов снятия с эксплуатации, состав работ на этих этапах, а
также необходимые условия и инфраструктура для своевременного и эффективного
выполнения запланированных мероприятий. Analysis of factors affecting the decommissioning strategy selection is presented for the research
nuclear reactor WWR-M of the Institute for Nuclear Researches of the National Academy of Sciences of
Ukraine. Consistency of the decommissioning stages as well as the scope ofworkat these stages is
established in accordance with the selected strategy; the required conditions and infrastructure providing
timely and effective execution for the planned activity are considered as well.