О природе магнитных аномалий над телами рудных габброидов Коростенского плутона (Украинский щит) - Зейгельман, М.С.; Михеева, Т.Л.; Панченко, Н.В. (Геофизический журнал, 2011)
Розглянуто методику та результати інтерпретації магнітних аномалій над тілами рудних габроїдів Коростенського плутону. Описано методику інтерпретації на прикладі двох об’єктів, збагачених фосфатно-титановою рудною мінералізацією. Побудовано моделі магнітоактивних джерел, наведено їх геологічне тлумачення. Сформовано низку висновків щодо зональної структури габроїдів, особливостей їхньої намагніченості, структури магнітних аномалій та їх можливих джерел. The technique and results of interpretation of magnetic anomalies above the bodies of ore gabbroides of the Korosten pluton are considered. The technique of interpretation is shown by the example of two objects enriched with phosphate-titanium mineralization. Models of magnetoactive sources have been constructed, their geological interpretation has been given. Some considerations concerning zonal structure of gabbroides, special features of their magnetization, structure of magnetic anomalies and their possible sources has been formulated. Рассматриваются методика и результаты интерпретации магнитных аномалий над телами рудных габброидов Коростенского плутона. Демонстрируется методика интерпретации на примере двух объектов, обогащенных фосфатно-титановой рудной минерализацией. Построены модели магнитоактивных источников, дано их геологическое истолкование. Сформирован ряд суждений относительно зональной структуры габброидов, особенностей их намагниченности, структуры магнитных аномалий и их возможных источников.