Питання забезпечення безпеки при виборі майданчика розташування сховищ для захоронення радіоактивних відходів - Алєксєєва, З.М.; Василенко, Т.М.; Кондратьєв, С.М.; Ніколаєв, Є.О.; Бурзак, Н.А.; Кутузова, Т.Я.; Злобенко, Б.П.; Спасова, Л.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2009)
Розглянуто основні положения нормативного акта «Вимоги до вибору майданчика для
розміщення сховища для захоронения радіоактивних відходів», яким встановлено технічні
та організаційні вимоги до вибору майданчиків для сховищ РАВ приповерхневого та
геологічного типу. Рассмотрены основные положения нормативного акта «Требования к выбору
площадки размещения хранилища для захоронения радиоактивных отходов», в котором
установлены технические и организационные требования по выбору площадки для
хранилищ РАО приповерхностного и геологического типа. This paper analyses general provisions of the normative document «Requirements on siting of
radioactive waste disposal facilities", which establishes the technical requirements and managerial
procedures for siting of near surface and geological disposal facilities.