Вимоги з безпеки при використанні джерел іонізуючого випромінювання в гамма- дефектоскопії - Богорад, В.І.; Литвинська, Т.В.; Носовський, А.В.; Рязанцев, В.Ф.; Тріпайло, Р.Ф. (Ядерна та радіаційна безпека, 2010)
Розглянуто сучасні вимоги з безпеки під час використання гамма-дефектоскопічних приладів.
Висвітлено підходи та ре комендації, які розроблено з урахуванням вітчизняного та міжнародного
досвіду, зі створення нормативного документа щодо вимог з безпеки провадження практичної
діяльності з радіонуклідної дефектоскопії. Рассмотрены современные требования по безопасности при использовании гамма-
дефектоскопических приборов. Освещены подходы и рекомендации, разработанные с учетом
отечественного и зарубежного опыта, по созданию нормативного документа относительно
требований осуществления практической деятельности по радионуклидной дефектоскопии. The modern safety requirements under the use of gamma-flaw detection devices have been considered.
Approaches and recommendations developed with consideration of the national and international experience
in developing a regulatory document on safety requirements for radionuclide flaw detection activity have been
clarified.