Радиационная нагрузка на человека в районе АЭС - Григорьева, Л.И. (Ядерна та радіаційна безпека, 2010)
По результатам многолетних исследований в районе расположения Южно-Украинской и Запорожской АЭС определена эффективная доза внешнего и внутреннего облучения человека вследствие поступления радионуклидов во внешнюю среду с газоаэрозольными выбросами и жидкими сбросами АЭС. Проанализированы различные дозообразующие пути миграции радионуклидов во внешней среде. За результатами багаторічних досліджень в районі розташування Южно-Української та Запорізької АЕС визначено ефективну дозу зовнішнього та внутрішнього опромінення людини внаслідок надходження радіонуклідів у довкілля з газо-аерозольними викидами й рідкими скидами АЕС. Про-аналізовано різні дозоутворюючі шляхи міграції радіонуклідів у зовнішньому середовищі. Resulting from many-years’ research within the South Ukraine and Zaporizhzhya NPP sites, the efficient external and internal exposure dose obtained due to radionuclide release into the environment with NPP gasaerosol releases and liquid effluents has been determined. The different environmental radionuclide pathways have been analyzed.