Зауваження громадськості щодо продовження експлуатації енергоблоків АЕС України у понадпроектний термін - Хмара, Д.О. (Ядерна та радіаційна безпека, 2010)
Наведено результати виконаного автором аналізу проблеми продовження терміну експлуатації (ПТЕ) енергоблоків АЕС в Україні, з якого випливає, що найбільш доцільним на сьогодні є зупинка блоків АЕС, термін яких добіг кінця. Приведены результаты выполненного автором анализа проблемы продления срока эксплуатации
энергоблоков АЭС в Украине, из которого следует, что наиболее целесообразна на сегодня остановка
блоков АЭС, срок эксплуатации которых подошел к концу. The author presents the analysis results of issues related to extending Ukrainian NPPs operation lifetime.
This analysis demonstrates that shutdown of NPP power units which expired their lifetime is the most
reasonable for today.