Перспективи вдосконалення регуляторної політики у сфері радіаційної безпеки в Україні - Костенецький, М.І. (Ядерна та радіаційна безпека, 2011)
Обговорюється стан регуляторної політики в Україні у сфері радіаційної безпеки.
Пропонується спростити систему видачі дозволів на проведення діяльності у сфері
використання ядерної енергії шляхом видачі єдиного документа — ліцензії — Державним
комітетом ядерного регулювання. На санепідслужбу МОЗ України слід покласти
обов’язок видачі висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи на об’єкти,
де провадиться діяльність з використанням джерел іонізуючого випромінювання. Обсуждается состояние регуляторной политики в Украине в сфере радиационной
безопасности. Предлагается упростить систему выдачи разрешений на проведение
деятельности в сфере использования ядерной энергии путем выдачи единого документа
— лицензии — Государственным комитетом ядерного регулирования. На санэпидслужбу
МОЗ Украины следует возложить обязанности выдачи заключения государственной
санитарно-эпидемиологической экспертизы на объекты, где осуществляется
деятельность с использованием источников ионизирующего излучения. The regulatory polity on radiation safety in Ukraine is discussed. It is proposed that the
licensing procedure in the area of nuclear energy be simplified by issuing a unified document—
license—by the State Nuclear Regulatory Committee of Ukraine. The Health and