Держава та мова в контексті процесів глобалізації - Герасимова, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
У статті аналізуються напрями взаємного впливу мови і держави та визначається роль мови в процесах сучасного державотворення.