Проблематика етнополітичної царини людського буття - Горбатенко, В.; Майборода, О. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
Рецензія на підручник: Картунов О. В. Західні теорії етнічності, нації та націоналізму: Навчальний посібник. – К.: Університет економіки та права „КРОК”, 2007. – 192 с. Рекомендовано Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів.