Деякі особливості сейсмічного процесу в Карпатському регіоні України (40 років спостережень) - Назаревич, Л.Є.; Стародуб, Г.Р. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
На основі нових визначень проаналізовано просторовий розподіл гіпоцентрів землетрусів Карпатського регіону України та їх тектоно-структурну локалізацію. Досліджено особливості зміни інтенсивності виділення сейсмічної енергії в регіоні у порівнянні з динамікою активності Сонця, проаналізовано сезонні та добові варіації сейсмічності. На основе новых определений проанализированы пространственное распределение гипоцентров землетрясений Карпатского региона Украины и их тектоно-структурная локализация. Исследованы особенности изменения интенсивности выделения сейсмической энергии в регионе в сравнении с динамикой активности Солнца, проанализированы сезонные и суточные вариации сейсмичности. In the paper on the base of a new determinations the spatial distribution of Ukraine Carpathian region earthquakes hypocenters and its tectonical-structural localization are analysed. Also the peculiarities of regional seismic activity changes in connection with a Sun activity dynamics are investigated, season and daily seismicity variations are analysed.