Перший досвід застосування атмомагнітометрії в Україні (на прикладі Київського мегаполісу) - Меньшов, О.І. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
Розглянуто питання щодо можливості застосування магнітних методів для вирішення задач контролю забруднення атмосфери мегаполісів. Проаналізовано стан проблеми, представлено перші рекогносціювальні матеріали досліджень на прикладі Києва. Рассмотрены вопросы о возможности использования магнитных методов для решения задач контроля загрязнения атмосферы мегаполисов. Проанализировано состояние проблемы, представлены первые рекогносцировочные материалы исследований на примере Киева. The questions about the possibility of attracting magnetic methods for control of air pollution of cities are considered. The state of the problem is analyzed, the first reconnaissance research materials on the example of Kyiv are presented.