Торговельно-економічне співробітництво України з Польщею після приєднання Польщі до ЄС - Стоєцький, С. (Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф. Кураса НАН України, 2007)
На основі порівняльного аналізу даних про товарообіг між Україною і Польщею в 2003 – 2005 роках з’ясовуються параметри впливу приєднання Польщі до Європейського Союзу на загальну динаміку товарообігу між двома країнами. Окрема увага звертається на ставлення польської сторони до зусиль України з отримання статусу країни з ринковою економікою, вступу до СОТ і створення зони вільної торгівлі з ЄС.