Реактори, що базуються на технології CANDU - Бєгун, С.В.; Широков, С.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
Проведен анализ использования реакторной технологии CANDU. Рассмотрены преимущества и недостатки внедрения данной технологии с экономической и технической точки зрения. Освещены технологические проблемы использования реакторов типа CANDU, проблемы с обеспечением ядерной безопасности. Определены соответствующие риски внедрения данной реакторной технологии в атомной энергетике Украины. Ключевые слова: ядерный реактор, технология CANDU, ядерная безопасность, радиационная безопасность, экономика. Проаналізовано використання реакторної технології CANDU у світовій атомній енергетиці. Розглянуто переваги й недоліки впровадження даної технології з економічної та технічної точки зору. Висвітлено технологічні проблеми використання реакторів типу CANDU, проблеми із забезпеченням ядерної безпеки. Визначено відповідні ризики впровадження даної реакторної технології в атомній енергетиці України. Ключові слова: ядерний реактор, технологія CANDU, ядерна безпека, радіаційна безпека, економіка. The paper analyzes the use of CANDU technology in world nuclear energy. Advantages and disadvantages in implementation of this technology are considered in terms of economic and technical aspects. Technological issues related to the use of CANDU reactors and nuclear safety issues are outlined. Risks from implementation of this reactor technology in nuclear energy of Ukraine are determined. Keywords: nuclear reactor, CANDU technology, nuclear safety, radiation safety, economy.