Электрохимическая дезактивация парогенераторов - Широков, С.В.; Мазинов, М.М. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
В обзорной статье рассмотрен один из эффективных методов дезактивации составляющих
частей парогенераторов АЭС — коллекторов подвода и отвода воды первого контура.
Описана суть процесса, используемые дезактивирующие растворы и технические
особенности процесса.
Ключевые слова: электрохимическая дезактивация, коэффициент дезактивации,
электрохимическое осветление, электролит. В оглядовій статті озглянуто один з ефективних методів дезактивації складових частин
парогенераторів АЕС — колекторів підведення й відведення води першого контуру.
Описано суть процесу, використовувані дезактивуючі розчини та технічні особливості
процесу.
Ключові слова: електрохімічна дезактивація, коефіцієнт дезактивації, електрохімічне
освітлення, електроліт. An effective method for decontamination of NPP steam generator components (namely, the
primary circuit coolant inlet and outlet headers) is considered in this paper. The essence,
decontamination solutions and technical features of the process are described.
Keywords: electrochemical decontamination, decontamination factor, electrochemical lighting
electrolyte.