Рекомендації щодо інспекційних перевірок АЕС із дотримання експлуатуючою організацією принципу ALARA - Литвинська, Т.В.; Носовський, А.В.; Гошко, А.А. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
Наведено рекомендації щодо переліку та змісту інспекційних процедур, за допомогою
яких регулюючий орган може ви-значити шляхи та методи запровадження принципу
оптимізації (принципу ALARA) в практичну діяльність АЕС, оцінити ефективність
застосовуваних оптимізаційних процедур.
Ключові слова: інспекційна перевірка, АЕС, принцип ALARA. Приведены рекомендации относительно перечня и содержания инспекционных процедур,
с помощью которых регулирующий орган может определить пути и методы внедрения
принципа оптимизации (принципа ALARA) в практическую деятельность АЭС, оценить
эффективность применяемых оптимизационных процедур.
Ключевые слова: инспекционная проверка, АЭС, принцип ALARA. This paper describes recommendations for the list and contents of inspection procedures to be
used by the regulatory authority to identify methods for implementation of the optimization
principle (ALARA principle) into NPP practices and assess the effectiveness of optimization
procedures.
Keywords: inspection, NPP, ALARA principle