Оценка показателей долговечности теплообменных труб парогенераторов АЭС с ВВЭР на основе континуальной модели коррозионного растрескивания - Ромашов, Ю.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2012)
Рассматривается оценка показателей долговечности теплообменных труб парогенераторов АЭС с ВВЭР на основе континуальной модели коррозионного растрескивания с учетом случайности эксплуатационных факторов. Выполнено сравнение расчетных показателей долговечности теплообменных труб парогенераторов ПГВ-1, ПГВ-213 и ПГВ-1000. Ключевые слова: долговечность, коррозионное растрескивание, теплообменная труба, парогенератор АЭС с ВВЭР. Розглянуто оцінку показників довговічності теплообмінних труб парогенераторів АЕС з ВВЕР на основі континуальної моделі корозійного розтріскування з урахуванням імовірності експлуатаційних факторів. Виконано порівняння розрахункових показників довговічності теплообмінних труб парогенераторів ПГВ-1, ПГВ-213 та ПГВ-1000. Ключові слова: довговічність, корозійне розтріскування, теплообмінна труба, парогенератор АЕС з ВВЕР. Assessment of the reliability indices for WWER steam generator heat exchange tubes based on a continuum stress-corrosion cracking model is considered in terms of random operating conditions. The calculated reliability indices for heat exchange tubes of PGV-1, PGV- 213 and PGV-1000 steam generators are compared. Keywords: reliability, stress-corrosion cracking, heat exchange tube, steam generator of WWER NPP.