Науково-технічна підтримка наглядової функції регулюючого органу - Валігун, Н.П.; Воробей, І.І.; Дибач, О.М.; Лігоцький, О.І.; Носовський, А.В.; Гашев, М.Х.; Кутузова, Т.Я. (Ядерна та радіаційна безпека, 2013)
Наведено результати діяльності ДНТЦ ЯРБ в частині науково-технічної підтримки
наглядової функції органу державного регулювання ядерної та радіаційної безпеки в
2009—2012 рр., а також плани підприємства щодо наукового та методологічного
супроводження наглядової функції Держатомрегулювання України.
Ключові слова: Держатомрегулювання України, ДНТЦ ЯРБ, АЕС, ядерна та радіаційна
безпека, державний нагляд, ризик-інформовані підходи, інтегральна система нагляду,
безпека АЕС. Приведены результаты деятельности ГНТЦ ЯРБ в части научно-технической
поддержки надзорной функции органа государственного регулирования ядерной и
радиационной безопасности в 2009—2012 гг., а также планы предприятия по научному и
методологическому сопровождению надзорной функции Госатомрегулирования Украины.
Ключевые слова: Госатомрегулирования Украины, ГНТЦ ЯРБ, АЭС, ядерная и
радиационная безопасность, государственный надзор, риск-информированные подходы,
интегральная система надзора, безопасность АЭС. The paper describes results of SSTC NRS scientific and technical support to supervisory activity
of the State Nuclear Regulatory Inspectorate of Ukraine for 2009-2012 and SSTC NRS plans on
scientific and methodological support to SNRIU supervisory activity.
Keywords: SNRIU, SSTC NRS, NPP, nuclear and radiation safety, state supervision, riskinformed
approaches, integrated oversight system, NPP safety.