H-розв’язнiсть задачi оптимального керування для виродженої елiптичної варiацiйної нерiвностi - Задоянчук, Н.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Розглянуто задачу оптимального керування для виродженої елiптичної варiацiйної нерiвностi з ваговою функцiєю потенцiального типу, що входить до диференцiального оператора. Доведено розв’язнiсть задачi оптимального керування в класi так званих H-допустимих розв’язкiв. Встановлено властивiсть замкненостi множини H-допустимих пар у добутку топологiй простору керувань та простору станiв. Рассмотрена задача оптимального управления для вырожденного эллиптического вариационного неравенства с весовой функцией потенциального типа, которая входит в дифференциальный оператор. Доказана разрешимость задачи оптимального управления в классе так называемых H-допустимых решений. Обосновано свойство замкнутости множества H-допустимых пар в произведении топологий пространства управлений и пространства состояний. We consider the optimal control problem for a degenerate elliptic variational inequality with weight function of potential type, which is in a differential operator. We prove the solvability of the optimal control problem in the class of the so-called H-admissible solutions. We justify the property of closureness for the set of H-admissible pairs in the product of topologies of the control space and the space of states.