Типы земной коры и перспективы нефтегазоносности Антильских островов по геономическим данным - Ипатенко, С.П. (Геофизический журнал, 2012)
Викладено результати геономічних досліджень автора в період його 8-річного перебування на Кубі. Подано нову схематичну карту глибини залягання поверхні Мохо в межах острова і прилеглих акваторій. Наведено нові закони фізики та геофізики у складі геономії, що дає змогу принципово інакше розглянути всі геологічні процеси, що відбуваються на планеті, та з достатньою однозначністю й легкою довідністю визначити їхню природу. Мається на увазі явище, яке відоме геологам, — базифікація гірських порід, механізм якої фізики пропонують у новому аспекті. Results of geonomical studies of the author during his 8-year stay in Cuba have been stated. New schematic map of the Moho surface location depth within the limits of the island and adjacent water areas has been proposed. New laws of physics and geophysics introduced into geonomics have been presented, which allow to look in a new way at all geological processes taking place on the planet and to determine their nature with sufficient unambiguity and easy demonstrability. We mean a phenomenon known to geologists as rocks basification with its mechanism fancied by physicists in a new aspect. Изложены результаты геономических исследований автора в период его 8-летнего пребывания на Кубе. Предложена новая схематическая карта глубины залегания поверхности Мохо в пределах острова и прилегающих акваторий. Представлены новые законы физики и геофизики в составе геономии, позволяющие принципиально по-иному взглянуть на все происходящие на планете геологические процессы и с достаточной однозначностью и легкой доказуемостью определить их природу. Имеется в виду явление, известное геологам, базификация горных пород, механизм которой физики представляют в новом аспекте.