Аннигиляционный механизм землетрясений - Кравченко, В.С. (Геофизический журнал, 2012)
Запропоновано механізм тектонічних землетрусів, який ґрунтується на вивільненні енергії, накопиченої гірськими породами внаслідок пластичної деформації. A mechanism of tectonic earthquakes based on release of energy accumulated by rocks as a result of plastic deformation has been proposed. Предложен механизм тектонических землетрясений, который основывается на высвобождении энергии, накопленной горными породами вследствие пластической деформации.