Щодо удосконалення нормативної бази із забезпечення безпеки діяльності з використання лінійних прискорювачів - Богорад, В.І.; Литвинська, Т.В.; Носовський, А.В.; Слепченко, О.Ю. (Ядерна та радіаційна безпека, 2010)
Визначено положення національних нормативних документів, документів МАГАТЕ та
директив Європейського Союзу, на яких мають базуватися вимоги безпеки до діяльності з
використання лінійних прискорювачів і дотримуючись яких ліцензіат зможе гарантувати
належний рівень радіаційної безпеки та захисту. Определены положения национальных нормативных документов, документов МАГАТЭ
и директив Европейского Союза, на которых должны базироваться требования
безопасности к деяльности по использованию линейных ускорителей и с соблюдением
которых лицензиат сможет гарантировать необходимый уровень радиационной
безопасности и защиты. Provisions of national regulations, IAEA regulations and directives of the European Union
are determined to underlie the safety requirements on the use of linear accelerators, based on
which the licensee will be able to ensure proper safety and protection.