Дезактивация отработанных ионообменных смол в ультразвуковом поле - Балашевская, Ю.В.; Герлига, В.А.; Власенко, Н.И.; Бакулин, О.Ю. (Ядерна та радіаційна безпека, 2011)
Рассмотрен способ дезактивации радиоактивных ионообменных смол в
ультразвуковом поле на примере отработанных смол из хранилища твердых
радиоактивных отходов исследовательского реактора ИР-100.
Описаны сущность ультразвуковой дезактивации и влияние на ее эффективность
основных параметров процесса, а также параметры работы ультразвукового
кавитатора. Приведены результаты эксперимента по ультразвуковой дезактивации
отработанных ИОС из ХТРО ИР-100. Розглянуто спосіб дезактивації радіоактивних іонообмінних смол в
ультразвуковому полі на прикладі відпрацьованих смол зі сховища твердих радіоактивних
відходів дослідницького реактора ДР-100.
Описано сутність ультразвукової дезактивації та вплив на її ефективність
основних параметрів процесу, а також параметри роботи ультразвукового кавітатора.
Надано результати експерименту з ультразвукової дезактивації відпрацьованих
іонообмінних смол з СТРВ ДР-100. The method of ultrasonic decontamination of radioactive ion-exchange resins is
considered by the example of spent ion-exchange resins from the solid radioactive waste storage
facility of the IR-100 research reactor.
The specific features of ultrasonic decontamination and the influence of the main
operational factors on its effectiveness are described. Operational parameters of the ultrasonic
disperser are presented. The results of the experiments on ultrasonic decontamination of spent
IER from the IR-100 SRWSF are provided.