Predictive maintenance in nuclear power plants through online monitoring - Hashemian, H.M. (Ядерна та радіаційна безпека, 2013)
The nuclear power industry is working to reduce generation costs by adopting conditionbased
maintenance strategies and automating testing activities. These developments have
stimulated great interest in online monitoring (OLM) technologies and new diagnostic and
prognostic methods to anticipate, identify, and resolve equipment and process problems and
ensure plant safety, efficiency, and immunity to accidents. This paper provides examples of these
technologies with particular emphasis on a number of key OLM applications: detecting sensingline
blockages, testing the response time of pressure transmitters, monitoring the calibration of
pressure transmitters online, cross-calibrating temperature sensors in situ, assessing equipment
condition, and performing predictive maintenance of reactor internals. У сфері атомної енергетики проводяться роботи зі зниження витрат на
виробництво електроенергії шляхом прийняття стратегій технічного обслуговування за
поточним станом обладнання та автоматизації випробувань. Ці роботи викликали
великий інтерес до технологій оперативного контролю та нових методів діагностування
та прогнозування для виявлення і вирішення проблем, пов’язаних з устаткуванням і
технологічними процесами, а також забезпечення безпеки, ефективності та стійкості
до аварій. У статті наводяться приклади технологій, заснованих на ряді ключових
напрямків застосування оперативного контролю: виявлення блокування вимірювальних
ліній, тестування часу відклику датчиків тиску, контроль калібрування перетворювачів
тиску, взаємне калібрування температурних датчиків на місці, оцінка стану обладнання
та виконання профілактичного обслуговування внутрішньокорпусних пристроїв
реактора. В атомной энергетике проводятся работы по снижению затрат на производство
электроэнергии путем принятия стратегий технического обслуживания по текущему
состоянию оборудования и автоматизации испытаний и опробований. Эти работы
вызвали большой интерес к технологиям оперативного контроля и новым методам
диагностирования и прогнозирования для выявления и решения проблем, связанных с
оборудованием и технологическими процессами, а также обеспечения безопасности,
эффективности и устойчивости к авариям. В этой статье приводятся примеры
технологий, основанных на ряде ключевых направлений применения оперативного
контроля: обнаружение блокировки измерительных линий, тестирование времени
отклика датчиков давления, контроль калибровки преобразователей давления, взаимная
калибровка температурных датчиков на месте, оценка состояния оборудования и
выполнение профилактического обслуживания внутрикорпусных устройств реактора.