Резервная подпитка парогенераторов АЭС в условиях электрообесточивания энергоблока - Королёв, А.В.; Деревянко, О.В. (Ядерна та радіаційна безпека, 2014)
Представлено оригинальное техническое решение по использованию энергии пара
для организации подпитки парогенераторов АЭС в условиях полного
электрообесточивания. Выполнен анализ применения композиционной
конструкции турбопривода насосного агрегата, показана ее технологическая
целесообразность и реализуемость. Представлено оригінальне технічне рішення з використання енергії пари для
організації підживлення парогенераторів АЕС в умовах повного
електрознеструмлення. Виконано аналіз застосування композиційної конструкції
турбоприводу насосного агрегату, показано її технологічну доцільність
і можливість бути реалізованою. The paper describes an original solution for using steam energy to organize makeup of
NPP steam generators in blackout conditions. The proposed solution combines a disk
friction turbine and an axial turbine in a single housing to provide a high overall
technical effect enabling the replenishment of nuclear steam generators with steam using
the pump turbine drive assembly. The application of this design is analyzed and its
efficiency and feasibility are shown.