Ефект (феномен) збільшення активності моноклонального антитіла I-1D до D-димеру фібрину людини при нагріванні - Костюченко, О.П.; Колеснікова, І.М.; Луговськой, Е.В.; Комісаренко, С.В. (Доповіді НАН України, 2015)
Ранiше нами була отримана гiбридома, яка продукувала моноклональне антитiло I-1D
класу IgG1, яке з високою специфiчнiстю реагувало з D-димером фiбрину людини, без
перехресної реакцiї з фiбриногеном та фiбрином. В данiй роботi було вперше встановлено, що пiсля прогрiвання при 63 °С впродовж 10 хв зв’язування та афiннiсть цього антитiла до антигену значно збiльшується. Iнше, отримане нами D-димер-специфiчне моноклональне антитiло III-3b, не змiнювало своїх властивостей пiсля прогрiвання i було використане як контрольне. Моноклональне антитiло I-1D у подальшому може бути використане в дослiдженнях структурних перебудов в молекулi iмуноглобулiна. Ранее нами была получена гибридома, которая продуцировала моноклональное антитело
I-1D класса IgG1, которое с высокой специфичностью и аффинностью реагировало c D-димером фибрина человека, без перекрестной реакции с фибриногеном и фибрином. В данной
работе было впервые установлено, что после прогревания при 63 °С в течение 10 мин
связывание и аффинность этого антитела к антигену значительно увеличиваются. Другое, полученное нами D-димер-специфическое моноклональное антитело III-3b, не изменяло своих свойств после прогревания, и было использовано в качестве контроля. Моноклональное антитело I-1D в дальнейшем может быть использовано в исследованиях структурных перестроек в молекуле иммуноглобулина. The hybridoma which produces monoclonal antibody I-1D of the IgG1 class which specifically reacts
only with human fibrin D-dimer without cross-reaction with fibrinogen and fibrin was obtained
earlier by the authors. In this work, the significant increase of the binding affinity of this antibody
to D-dimer after heating at 63 °C during 10 min has been discovered. The other our D-dimerspecific
monoclonal antibody III-3b doesn’t change its properties after heating and was used as a
control. Monoclonal antibody I-1D could be further used for the study of structural changes in a molecule of immunoglobulin.