На межі епох: до 20-річчя прийняття Закону України про Національний архівний фонд - Гаранін, О.Я. (Архіви України, 2014)
Актуалізується інформація про історію створення першого українського закону про архіви, розкриваються передумови та обставини, в яких відбувалася нормотворчість, надається оцінка прийняттю документа. Актуализируется информация об истории создания первого украинского закона об архивах, раскрываются предпосылки и обстоятельства, в которых происходило нормотворчество, дается оценка последствий принятия закона. There are given the information on the history of preparing of the first Ukrainian law on archives, background and circumstances of this law adopting. Also the author gives the appraisal of the adoption of the document.