Українська біографія Отто Ейхельмана: імперська лояльність та служіння "іншій” або "своїй” нації - Корольов, Г.О. (Архіви України, 2014)
Розглядається імперська лояльність та формування української національної ідентичності відомого вченого-правника, заступника міністр доби гетьманату П. Скоропадського й Директорії УНР Отто Ейхельмана. Окремо висвітлено трансформації федералістської ідеї вченого. Проаналізовано проект Конституції УНР, що передбачав федералізацію української держави. Рассматривается имперская лояльность и формирование украинской национальной идентичности известного ученого-юриста, заместителя министра
периода гетманата П. Скоропадского и Директории УНР Отто Эйхельмана.
Отдельно освещены трансформации федералистской идеи ученого. Проанализирован проект Конституции УНР, который предусматривал федерализацию украинского государства. The article considers the imperial loyalty and the development of the national
identity of Otto Eihelman, the famous scientist-layer, deputy minister of the times
of P.Skoropadskyi Hetmanate and Directorate of the Ukrainian People’s Republic.
There are highlighted the transformations of federalist idea of scientist separately,
also are analyzed the draft of Constitution of Ukrainian People’s Republic, that
forsees the federalization of Ukrainian State in the article.