Перше комплексне дослідження історії архівів, теорії і практики архівної справи Сполучених Штатів Америки в Україні - Сінкевич, Є.Г. (Архіви України, 2014)
Монографія кандидата історичних наук Лариси Левченко “Архіви і архівна справа Сполучених Штатів Америки: історія та організація”, що побачила світ у Миколаївському видавництві “Іліон” 2013 року є першим комплексним дослідженням з історії формування і розвитку архівної галузі, аналізу архівної теорії і практики у Сполучених Штатах Америки.