Синтез нових хлороарилвмісних сульфоніламідів ізооксазольного ряду метатезисом із закриттям циклу - Павлюк, О.В.; Безуглий, Ю.В.; Головатюк, В.М.; Кашковський, В.І. (Доповіді НАН України, 2015)
Окиснювальним хлоруванням синтезовано низку нових хлороарилвмiсних сульфонiлхлоридiв iзооксазольного ряду, якi було перетворено у вiдповiднi дiалiлсульфонiламiди. За допомогою рутенiй-карбенового каталiзатора проведено реакцiю метатезису iз закриттям циклу отриманих сульфонiламiдiв. Дослiджено новi, потенцiйно бiологiчно активнi, пiролiновмiснi хлороарилзамiщенi сульфонiламiднi похiднi iзооксазолу. Окислительным хлорированием синтезирован ряд новых хлороарилодержащих сульфонилхлоридов изооксазольного ряда, которые были превращены в соответствующие диалилсульфониламиды. С помощью рутений-карбенового катализатора проведена реакция метатезиса с закрытием цикла полученных сульфониламидов. Исследованы новые потенциально биологически активные пиролинодержащие хлороарилзамещенные сульфониламидные производные изоксазола. A number of new chloroaryl-containing sulfonyl chlorides of isoxazole series that have been converted
into the corresponding diallyl sulfonamides was synthesized by means of oxidative chlorination.
The ring-closing metathesis reaction of obtained sulfonamides was conducted with the help of the
ruthenium carbene catalyst. A number of new, potentially bioactive, pyroline-containing choroarylsubstituted
sulfоnylamide derivatives of isoxazole was synthesized.