Творці української кінострічки (з архівних зібрань ЦДАМЛМ України) - Гайворонська А. А. (Архіви України, 2014)
Крізь призму архівних документів, що зберігаються у фондах ЦДАМЛМ
України, розкрито сторінки українського кінематографа. На основі окремих
архівних фондів кіномитців подано історію українського кіно кінця ХIХ – початку ХХ ст. Сквозь призму архивных документов, которые хранятся в фондах
ЦГАМЛИ Украины, раскрыты страницы украинского кинематографа. На
основании отдельных архивных фондов кинохудожников подана история
украинского кино конца ХIХ – началу ХХ ст. The article describes the pages of Ukrainian Cinema through the prism of archival
documents, stored in the fonds of the Central State Archives Museum of
Literature and Arts of Ukraine. Due to the separate archival fonds of the cinema
artists the author gives the history of Ukrainian Cinema of the end of 19 – beginning
of 20 century.