Аномалии электропроводности и внутриплитовые землетрясения западной части Украинского щита и Волыно-Подольской плиты - Кушнир, А.Н.; Бурахович, Т.К. (Геофизический журнал, 2012)
Тривимірна геоелектрична модель земної кори та верхньої мантії Могилів-Подільсько-Новодністровської сейсмонебезпечної ділянки характеризується електропровідними зонами на глибинах від 3 до 5 км з ρ=10 Ом·м, від 15 до 30 км з ρ=30 Ом·м та від 50—70 до 120 км з ρ=30 Ом·м. На основі результатів геоелектричних досліджень доповнено та деталізовано характеристики Могилів-Подільсько-Новодністровської сейсмонебезпечній зони, яка приурочена до зчленування глибинних Подільського, Білоцерківського, Жмеринського та інших розломів нижчого порядку. Three-dimensional geo-electric model of the Earth’s crust and upper mantle of the Mogilev-Podol-Novodnestrovian seismically dangerous area is characterized by electro-conducting zones at the depths from 3 to 5 km with ρ=10 Ohm·m, from 15 to 30 km with ρ=30 Оhm·m and from 50—70 to 120 km with ρ=30 Оhm·m. On the base of the results of geo-electric studies, characteristics of Mogilev-Podol-Novodnestrovian seismically dangerous zone which is confined to joint areas of Podolian, Belotserkovian, Zhmerynskiy and other ones of deep faults with lower range have been replenished and specified. Трехмерная геоэлектрическая модель земной коры и верхней мантии Могилев-Подольского-Новоднестровского сейсмоопасного участка характеризуется электропроводящими зонами на глубинах от 3 до 5 км с ρ=10 Ом м, от 15 до 30 км с ρ=30 Ом м и от 50-70 км до 120 км с ρ=30 Ом м. На основе результатов геоэлектрических исследований дополнены и детализированы характеристики Могилев-Подольской-Новоднестровской сейсмоопасной зоны, которая приурочена к сочленению глубинных Подольского, Белоцерковского, Жмеринского и других более низкого порядка разломов.