Застосування комплексного підходу до визначення фізико-механічних характеристик нафтогазового обладнання - Карпаш, М.О.; Кісіль, І.С.; Карпаш, О.М.; Молодецький, І.А. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2006)
Розглянуто питання використання методу сумісного вимірювання кількох параметрів (теплопровідної характеристики і твердості) для визначення фізико-механічних характеристик материалу металлоконструкцій в нафтогазовій галузі. Наведено результати порівняльних досліджень щодо встановлення характеру залежності різних параметрів неруйнівного контролю (включаючи теплопровідну характеристику та твердість) від межі текучості материалу насосно-компрессорних труб. The problems of usage of the combined measurement method of several material parameters set (hardness and thermal conductive parameter) for evaluation of mechanical properties of metalwork material. The results of comparative investigations on establishment of dependence between several non-destructive parameters (including hardness and thermal conductive parameter) and yield strength of the lifting pipe material are given.