Вплив покладів вуглеводнів на поле атмосферної електрики: теоретичні погляди та практичні результати - Підлісна, І.С. (Геоінформатика, 2013)
Розглянуто питання взаємозв’язку поля атмосферної електрики, будови земної кори та приповерхневих процесів. Описано існуючі моделі утворення цього поля. Наведено результати досліджень, виконаних геоелектричними методами над вуглеводневими покладами. Рассмотрены вопросы взаимосвязи поля атмосферного электричества, строения земной коры и приповерхностных процессов. Описаны известные модели образования этого поля. Приведены результаты исследований, выполненных геоэлектрическими методами над углеводородными залежами. The report describes the relationship between the atmospheric electricity field, the Earth’s crust structure and the near-surface processes taking place in it. The description is given of the existing formation models of the atmospheric electricity field. The research results carried out by geoelectrical methods over the hydrocarbon deposits are presented.