Про нову форму запису розкладiв Майєра - Ребенко, О.Л.; Болух, В.А. (Доповіді НАН України, 2015)
Розглянуто нескiнченну систему точкових частинок у рамках класичної статистичної
механiки. Побудовано новi розклади для термодинамiчних потенцiалiв статистичної
механiки, якi дають можливiсть покращити радiус збiжностi розкладiв Майєра. Рассмотрена бесконечная система точечных частиц в рамках классической статистической механики. Построены новые разложения для термодинамических потенциалов статистической механики, которые позволяют улучшить радиус сходимости разложений Майера. The infinite system of point particles is considered in the framework of classical statistical mechanics.
A new form of the Mayer expansion for thermodynamic potentials of statistical mechanics is
presented, which improves the radius of convergence of the previous one.