Питання теорії бухгалтерського обліку доходів - Алексєєва, А.В. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Концепция определения доходов, как объекта бухгалтерского учета, сущности и методов оценки доходов, момента, когда они могут быть признаны полученными, принадлежит к фундаментальным проблемам теории бухгалтерского учета, которая занимает одно из центральных мест в исследованиях разных научных школ и направлений экономической науки. Концепція визначення доходів, як об'єкта бухгалтерського обліку, сутності та методів оцінки доходів, моменту, коли вони можуть бути визнані отриманими, належить до фундаментальних проблем теорії бухгалтерського обліку, яка посідає одне з центральних місць у дослідженнях різних наукових шкіл та напрямів економічної науки.