Оподаткування прибутку в системі державного регулювання діяльності підприємств - Новикова, Л.Ф.; Пестовська, З.С. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Особенное практическое значение имеет вопрос оптимизации системы налогообложения с учетом фактора влияния величины налога на цену собственного и заимствованного капитала, а потому решение проблемы поиска наиболее выгодных источников для инвестиций. Поэтому необходимо определить
преимущества и недостатки линейной зависимости изменения процента налога
на прибыль и комбинированной схемы налогообложения прибыли, когда одна
часть налога является фиксированной величиной, а другая – переменной. Особливе практичне значення має питання оптимізації системи оподаткування з врахуванням фактору впливу величини податку на ціну власного та запозиченого капіталу, а тому вирішення проблеми пошуку найбільш вигідних
джерел для інвестицій. Тому необхідно визначити переваги та недоліки лінійної
залежності зміни відсотку податку на прибуток та комбінованої схеми оподаткування прибутку, коли одна частина податку є фіксованою величиною, а інша змінною.