Геофізичні дослідження ранньослов’янського поселення поблизу м. Обухів - Бондар, К.М.; Віршило, І.В.; Хоменко, Р.В.; Петраускас, О.В.; Шишкін, Р.Г.; Скиба, А.В. (Теоретичні та прикладні аспекти геоінформатики, 2010)
Представлені результати дослідження території Південної Ділянки ранньо- слов’янського поселення Обухів-2 геофізичними методами. За даними магнітної зйомки локалізовані і розкопані археологічні об’єкти - напівземлянкові житла і відкриті вогнища, які датуються 7-9 ст. н. е. Вивчені магнітні властивості ґрунтів і археологічних матеріалів. За допомогою методу електричного опору досліджено структуру джерела одної з археологічно перспективних магнітних аномалій. Представлены результаты исследования территории раннеславянского поселения Обухов-2 геофизическими методами. По данным магнитной съемки локализованы и раскопаны археологические объекты - жилища-полуземлянки и открытые очаги, которые датируются 7-9 вв. н. э. Измерены магнитные свойства почв и археологических материалов. С помощью метода электрического сопротивления изучена структура источника одной из археологически перспективных магнитных аномалий. The results of geophysical prospection of Early Slavic settlement Obukhiv-2 are represented in the paper. Archaeological objects, dugout dwellings and hearthes of 8-9 cent. AC, recognized from magnetic map are excavated. Magnetic properties of soils and archaeological materials are examined. The structure of single magnetic anomaly source is studied with electrical resistivity method.