Небіволол: квантово-хімічні властивості - Казакова, О.О.; Довгань, Р.С.; Загородний, М.І.; Чекман, І.С. (Доповіді НАН України, 2015)
Дослiджено квантово-хiмiчнi властивостi молекули β-адреноблокатора небiвололу. Рiзноманiтнiсть функцiональних груп молекули небiвололу свiдчить про можливiсть її
взаємодiяти з полярними та з неполярними структурами бiомембран. Атом азоту вiдповiдає за утворення комплексу з β-рецептором. Изучены квантово-химические свойства молекулы β-адреноблокатора небиволола. Разнообразие функциональных групп молекулы небиволола свидетельствует о возможности ее взаимодействовать с полярными и с неполярными структурами биомембран. Атом азота
обусловливает образование комплекса с β-рецептором. Quantum-chemical properties of a molecule of β-adrenoblocator nebivolol are studied. The variety
of functional groups of β-adrenoblocator nebivolol evidences about a possibility of its interaction
with polar and nonpolar structures of biomembranes. An atom of nitrogen promotes the formation
of a complex with β-adrenoreceptor.