До 60-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Миколи Андрійовича Якимчука (Геоінформатика, 2014)
М.А. Якимчук відомий учений-дослідник і теоретик математичної обробки геолого-геофізичних даних, провідний фахівець у галузі геофізичних методів, комп ютерних технологій, геоінформатики, нафтогазової геології. У 2000 р. М.А. Якимчук
був обраний дійсним членом-кореспондентом НАН України за спеціальністю "Геологія горючих копалин ". У 2004 р. Указом Президента України йому присвоєно почесне звання "Заслужений діяч науки і техніки України". Микола Андрійович Якимчук вирішує питання фундаментальної та прикладної геологічної науки, керує науковим і навчальним процесами. Його наукові інтереси охоплюють широкий спектр питань сучасного менеджменту та маркетингу в галузі наук про Землю.