Особливості ліквідації вугільних шахт у старопромислових регіонах - Амоша, О.І.; Бардась, А.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто еколого-економічні особливості ліквідації вугільних шахт Донбасу. Ліквідація шахт – тривалий процес, що продовжується і після припинення видобутку вугілля шахтою. Проаналізовано шляхи мінімізації негативних наслідків діяльності шахт, у тому числі порушення гідрологічного режиму.
Ключові слова: вугільні шахти Донбасу, ліквідація, видобуток вугілля, негативні наслідки роботи шахт.
---------- Рассматриваются эколого-экономические особенности ликвидации угольных шахт Донбасса. Ликвидация шахт – процесс длительный, продолжающийся и после прекращения шахтой добычи угля. Проанализированы пути минимизации негативных последствий деятельности шахт, в том числе нарушений гидрологического режима.
Ключевые слова: угольные шахты Донбасса, ликвидация, добыча угля, негативные последствия работы шахт.
---------- The article deals with some ecological and economic aspects of coal mines liquidation in Donbass. The liquidation is a long process that goes on even after the coal production stops. The ways of minimizing the negative consequences including hydrologic violations on coal mines are analysed.
Key words: coal mines of Donbass, liquidation, negative consequences for coal mines.
----------