Статистична термодинаміка та фізична кінетика структурних змін (квази)бінарних твердих розчинів на основі щільних простих ґратниць (за даними про еволюцію картини розсіяння різного типу хвиль) - Татаренко, В.А.; Соболь, О.В.; Леонов, Д.С.; Куницький, Ю.А.; Бокоч, С.М. (Успехи физики металлов, 2011)
Стаття стосується огляду вивчення релаксації різних типів атомового порядку від нерівноважного до рівноважного стану і визначення мікроскопічних параметрів міґрації атомів, що характеризують цю релаксацію в твердих розчинах (на прикладі стопів ГЦК-Ni—Al та кристалічних сполук C32-(Ti,W)B₂). The review is concerned with studies of transformation of various types of atomic order during its relaxation from non-equilibrium state to equilibrium one and determination of microscopic parameters of migration of atoms, which characterize such relaxation in solid solutions (such as f.c.c.-Ni—Al alloys and С32-(Ti,W)B₂ crystalline compounds). Статья касается обзора исследований релаксации различных типов атомного порядка от неравновесного к равновесному состоянию и определения микроскопических параметров миграции атомов, характеризующих эту релаксацию в твердых растворах (на примере сплавов ГЦК-Ni—Al и кристаллических соединений C32-(Ti,W)B₂).