Вплив ангармонізму та електрон-фононної взаємодії на спектер частот кристалів з гексагональною щільнопакованою ґратницею - Репецький, С.П.; Харченко, В.С.; Вишивана, І.Г. (Успехи физики металлов, 2011)
В огляді розглянуто основні методи опису енергетичного спектру електронів та спектру частот коливань атомів кристалічної ґратниці. Зроблено огляд основних метод дослідження впливу ефектів ангармонізму на фізичні властивості матеріялів та спектер частот коливань кристалічної ґратниці. Описано самоузгоджене гармонічне наближення, що базується на методі двочасових Ґрінових функцій. In a given review, the basic methods for description of the energy spectrum of electrons and the frequency spectrum of atomic vibrations of the crystal lattice are considered. The basic methods for investigation of influence of the anharmonicity effects on the physical properties of materials and a frequency spectrum of vibrations of the crystal lattice are reviewed. The self-consistent harmonic approximation, which is based on the method of double-time Green’s functions, are described. В обзоре рассмотрены основные методы описания энергетического спектра электронов и спектра частот колебаний атомов кристаллической решётки. Выполнен обзор основных методов исследования влияния эффектов ангармонизма на физические свойства материалов и спектр частот колебаний кристаллической решётки. Описано самосогласованное гармоническое приближение, которое базируется на методе двухвременных функций Грина.