Моделювання діяльності регіону з використанням цінового ефекту мультиплікації - Шишкіна, К.М. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Наведено оцінку впливу однієї з основних складових доданої вартості – прибутку на рівень галузевих цін економіки регіону із застосуванням цінового мультиплікатора В. Леонтьєва. Розрахунки цінового ефекту мультиплікації здійснено за даними статистичної звітності Донецького регіону.
Ключові слова: економіка Донецького регіону, діяльність, галузеві ціни.
---------- Представлена оценка влияния одной из основных составляющих добавленной стоимости – прибыли на уровень отраслевых цен экономики региона с применением ценового мультипликатора В. Леонтьева. Расчеты ценового эффекта мультипликации осуществлены по данным статистической отчетности Донецкого региона.
Ключевые слова: экономика Донецкого региона, деятельность, отраслевые цены.
---------- The estimation of influence of one of the basic constituents of value added income - on the level of branch prices in region’s economy using V. Leontief’s price multiplier is presented. The calculations of the price multiplication effect were made using the data of statistical accounting of the Donetsk region.
Key words: economy of the Donetsk region, activity, branch prices.
----------