Характеристики короткого вибратора, нагруженного дисками - Просвирнин, С.Л.; Литвиненко, Л.Н.; Кочин, В.Н.; Кекелия, Г.В.; Кобиашвили, П.Г. (Радиофизика и радиоастрономия, 2011)
Построена приближенная математическая модель малой по сравнению с длиной волны несимметричной вибраторной антенны, нагруженной на концах металлическими дисками разного диаметра.
В окрестности первого низкочастотного резонанса приведены частотные зависимости амплитуды
тока в точке возбуждения и входного сопротивления для вибраторной антенны и штыревой антенны
с нагрузкой в виде диска на вершине и с основанием конечного размера Побудовано наближену математичну модель
малої порівняно з довжиною хвилі несиметричної вібраторної антени, навантаженої на кінцях
металевими дисками різного діаметру. Поблизу
першого низькочастотного резонансу наводяться частотнізалежності амплітуди струму в точці
збудження та вхідного опору для вібраторної
антени і штирьової антени з навантаженням
у вигляді диску на верхівці і з основою кінцевого розміру. Approximate mathematical model of a small in
comparison with wavelength dipole antenna loaded
at its ends with disks of different diameters has
been built. In the neighborhood of the first lowfrequency
resonance, the frequency dependences
of current amplitude at point of excitation and input
resistance are shown both for a dipole antenna and
a monopole antenna loaded by a disk at the top and
with the antenna base of finite size.