Dealiasing Doppler Spectra in Meteorological Radars - Sosnytskiy, S.V. (Радиофизика и радиоастрономия, 2012)
A method of dealiasing of Doppler spectra is proposed. The method is based on the fact that overlaid spectral components of the
received signals are statistically independent, and that there is no overlay in range. For implementation of the method, the radar
is supposed to transmit trains of pulses with two or more pulse repetition frequencies. In contrast to usual dual-PRF techniques,
it does not require the Doppler spectrum to be narrow. The method is validated on experimental data from a meteorological
radar, the dealiased spectra are compared with those measured directly at higher pulse repetition frequency Предложен метод восстановления допплеровских спектров.
Метод основан на том, что наложенные спектральные компонентыпринятых сигналов статистическинезависимы, а также на отсутствии наложений сигнала по дальности. Для реализации метода локатор должен излучать пачки импульсов
на двух или более частотах повторения импульсов. В отличие от обычных методов, основанных на двух частотах повторения импульсов, он не требует узости допплеровского
спектра. Метод проверен на экспериментальных данных,
записанныхметеорологическимлокатором; восстановленные
спектрысравниваются со спектрами, измеренными на большей частоте повторения импульсов. Запропоновано метод відновлення допплерівських спектрів.
Метод базується на тому, що накладені спектральні компоненти прийнятого сигналу є статистично незалежними,
а також на відсутності накладання сигналу за відстанню.
Для реалізації методу локатор має випромінювати пакети
імпульсів на двох або більше частотах повтору імпульсів.
На відміну від звичайних методів, що використовують дві
частоти повтору імпульсів, він не вимагаємалоїширини допплерівського спектру. Метод перевірено на експериментальних даних, записаних метеорологічним локатором; відновлені спектри порівнюються зі спектрами, отриманими
на більшій частоті повтору імпульсів.