Механізм стратегічного планування конкурентоспроможності промислового підприємства - Кучер, В.А. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2009)
Розглянуто проблеми відродження національного виробництва. Показано, що воно неможливе без посилення обґрунтованого протекціонізму, спрямованого на забезпеченнадекватної конкуренції на українському ринку. Наведено механізм планування конкурентоспроможності підприємства легкої промисловості.
Ключові слова: національне виробництво, український ринок, конкурентоспроможність.
---------- Рассмотрены проблемы возрождения национального производства. Показано, что оно невозможно без усиления обоснованного протекционизма, направленного на обеспечение честной конкуренции на украинском рынке. Представлен механизм планирования конкурентоспособности предприятия легкой промышленности.
Ключевые слова: национальное производство, украинский рынок, конкурентоспособность.
---------- The article considers the problems of revival of the national production. The revival is impossible without strengthening a grounded protectionism directed to providing honest competition on thUkrainian market. The mechanism for planning competitiveness of the light industry enterprise is given.
Key words: national production, Ukrainian market, competitiveness.
----------