Эволюция тектоносферы Украинских Карпат - Гордиенко, В.В.; Гордиенко, И.В.; Завгородняя, О.В.; Логвинов, И.М.; Тарасов, В.Н. (Геофизический журнал, 2012)
Проведено дослідження еволюції тектоносфери Українських Карпат для всієї геологічної історії регіону. За допомогою адвекційно-поліморфної гіпотези продемонстровано можливість вирішення завдань, які неможливо ставити для інших гіпотез. Результати дії запропонованого механізму кількісно узгоджуються з усіма геологічними подіями і фізичними полями. A study of the evolution of the Ukrainian Carpathians tectonosphere for all known geological history of the region is carried out. It demonstrates the possibility of the solution by means of an adveсtion-polymorphic hypothesis of tasks which can’t be put for other hypotheses. The effects of the offered mechanism are quantitatively consistent with all the geological events and physical fields. Проведено исследование эволюции тектоносферы Украинских Карпат для всей известной геологической истории региона. Продемонстрирована возможность решения с помощью адвекционно-полиморфной гипотезы задач, которые невозможно ставить для других гипотез. Результаты действия предложенного механизма количественно согласуются со всеми геологическими событиями и физическими полями.